Блокуватимуть не лише кордон: польські фермери озвучили ще одну погану новину для України

Читать на русском
Автор
2197
Блокуватимуть не лише кордон: польські фермери озвучили ще одну погану новину для України

Україна зіткнеться з новими проблемами

Польські протестувальники мають намір знову заблокувати всі пропускні пункти на кордоні України, а разом з ними і під’їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій та морських портів.

Як повідомляє RMF FM, про це йдеться у заяві Незалежної самоврядної профспілки на індивідуальних фермерів "Солідарність".

"20 лютого в рамках 30-денного загального страйку фермерів ми оголошуємо, що всі протестні дії будуть спрямовані на повну блокаду всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною", — йдеться у повідомленні організації.

Крім того, вони обіцяють також заблокувати під’їзні шляхи до морської та залізничної інфраструктури.

Видання пише, що фермери протестують проти безконтрольного ввезення товарів з України, оскільки це ставить під сумнів рентабельність власного сільськогосподарського виробництва та пов’язаних із ним галузей промисловості.

Також вони є частиною руху фермерів, які розпочали протести по всій Європі проти так званої "Зеленої угоди" — комплексу заходів ЄС, спрямованих на досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року. Цей документ, наприклад, обмеження використання пестицидів і добрив. Фермери називають документ "відірваним від реальності", особливо в контексті російського вторгнення і напливу дешевих продуктів харчування з України.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у понеділок, 12 лютого, польські фермери знову розпочали блокаду пунктів пропуску на кордоні з Україною. Рух вантажівок був утруднений одразу на трьох напрямках.

Станом на 13 лютого заблоковано шість пропускних пунктів.