"Незапланована військова діяльність": Польща попередила про активність армії вздовж кордону з РФ та Білоруссю (карта)

Читать на русском
Автор
Польський військовий
Польський військовий. Фото Відкриті джерела

Причиною стала загрозливу ситуацію на східному кордоні країни

У Польщі видали навігаційне попередження для користувачів повітряного простору вздовж кордону з Росією та Білоруссю. У ньому йдеться про можливість "незапланованої військової діяльності".

Про це повідомляє Оперативне командування Збройних сил Польщі у Twitter. Попередження, видане польським агентство аеронавігаційних послуг (NOTAM), діятиме з 5 лютого до 5 травня 2024 року.

"Навігаційні попередження — незапланована військова діяльність, пов'язана із забезпеченням національної безпеки — є рутинним повідомленням у випадках, коли необхідно забезпечити безпеку руху в польському повітряному просторі", — пояснили в оперативному командуванні.

На карті позначена зона незапланованої військової діяльності
На карті позначена зона незапланованої військової діяльності

NOTAM попередити цивільних користувачів повітряного простору про можливу підвищену активність військових літаків у східній частині повітряного простору Польщі у відповідь на "загрозливу ситуацію на східному кордоні".

Нагадаємо, що НАТО, попри те, що Росія зараз зав'язла в Україні, готується до можливих бойових дій проти РФ, якщо російський диктатор Володимир Путін вирішить напасти на країну-члена НАТО. Але спочатку країни Альянсу мають розв'язати логістично-бюрократичне питання — військові транспорти не можуть вільно пересуватися територією Європейського Союзу.

Раніше "Телеграф" писав, що Польща анонсує посилення перевірок продовольства з України на кордоні.