Африканська країна погрожує відправити до Німеччини 20 000 слонів: за що таке покарання

Читать на русском
Автор
623
Слони крокують центром Берліна Новина оновлена 03 квітня 2024, 16:00
Слони крокують центром Берліна. Фото Колаж "Телеграф"

У Ботсвані проживає найбільша у світі популяція слонів

Захисники природи у Німеччині запропонували ввести більш жорсткі обмеження на імпорт мисливських трофеїв з країн Африки. Все через занепокоєння щодо браконьєрства. Натомість у Ботсвані запропонували подарувати Берліну диких 20 000 слонів, щоб німці показали всьому світові, як можна мирно співіснувати з цими велетнями.

Про це пише німецьке видання Bild. Зазначається, що популяція слонів у Ботсвані нині налічує понад 130 тисяч особин, і їхня кількість щороку збільшується, в середньому, на 6 тисяч.

"Дуже легко сидіти в Берліні й мати думку про наші справи в Ботсвані. Ми платимо ціну за збереження цих тварин для всього світу. Стада слонів завдавали шкоди майну, поїдали врожай і витоптували жителів", — каже Президент Ботсвани Мокгвітсі Масісі, пише видання.

За словами очільника африканської держави, полювання на слонів є важливим засобом для їхнього контролю. У 2014 році Ботсвана заборонила трофейне полювання на слонів, але, як стверджує Масісі, вони були змушені зняти обмеження у 2019 році під тиском місцевих громад. Тепер у країні видають щорічні квоти на полювання.

У відповідь на заяви міністерства охорони довкілля Німеччини про можливість запровадження жорсткіших обмежень на імпорт мисливських трофеїв з Африки, Масісі заявив, що готовий подарувати Берліну 20 000 диких слонів, щоб місцеві "зелені" показали всьому світові, як можна жити з ними без полювання.

Наразі у Ботсвані проживає найбільша у світі популяція слонів. Раніше країна вже пропонувала відправити 8 000 особин Анголі й ще 500 Мозамбіку. Крім того, у березні ботсванські чиновники також погрожували відправити 10 000 тварин до Лондона.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як полчища гризунів тероризують бійців ЗСУ на позиціях. Миші та пацюки не дають бійцям спати, кусаються та знищують обладнання на мільйони.