З подіуму до вашого стильного лука: п’ять наймодніших принтів 2024 року (фото)

Читати російською
Автор

Не думайте, що принт - не для вас

Світ моди завжди у пошуках нових та цікавих способів самовираження, і одним із найефективніших способів є використання різноманітних принтів – у тому числі й леопардових, які потрібно вміти носити. Вони відіграють ключову роль у формуванні стилю та образу, додаючи яскраві та незабутні деталі в наше повсякденне життя.

Від класичних візерунків до сміливих та експериментальних комбінацій цей світ ніколи не перестає дивувати й надихати нас. У майбутньому сезоні весна-літо 2024 року принти представлені у різноманітності стилів та текстур, дозволяючи кожному знайти свій власний шлях до модного вираження. Vogue представляє добірку із п’яти найстильніших принтів. Давайте разом розглянемо їх і дізнаємось, як вони впишуться у наше повсякденне життя!

Актуальні принти у весняно-літньому сезоні 2024 року

  • Тонкі смуги

У весняно-літньому сезоні переважає один певний стиль — тонкі, розмиті смуги, які надають блиску гладким костюмним тканинам. Цей принт, характерний для 1990-х років, присутній на сорочках, костюмах та сміливих краватках. Хоча дизайнери приділяють увагу корпоративному доробку цього візерунка, його також можна зустріти на сукнях у стилі 1920-х років, як це представлено в колекції Chanel, а також на штанах та топах від Louis Vuitton.

Фото: Vogue
  • Леопардовий принт

Наступного сезону принт леопарда обіцяє підкорити серця як любителів мінімалізму, так і шанувальників максималізму. Це повернення до основних тенденцій можна інтерпретувати як стилістичне оновлення (з використанням яскравих кольорів та сучасних форм одягу), а також як архаїчне відтворення ретрокласики (у вигляді човників та сумок-хобо). Принт можна використовувати на пальто, штанах та сорочках, а також на джинсових куртках та шортах.

Фото: Vogue
  • Клітчастий візерунок

Історичні кольори, натхненні природою та асоційовані з британськими кланами, тепер поєднуються з пастельними фіолетовими, олійно-жовтими та персиково-рожевими відтінками, представленими в колекціях Acne Studios, Vivienne Westwood та MSGM. Цей принт тепер не обмежується плащами, вовняними спідницями та светрами – він також зустрічається на легких сукнях, об’ємних спідницях та офісних сорочках.

Який принт у клітку зараз у моді. Фото: Vogue
  • Квіти в ефекті "негатив"

З наближенням весни дизайнери перетворюють модні зимові сади на квітучі поля, повні життя. Але для інноваційного погляду на цей принт бренди використовують квіткові візерунки в ключі негативу фотознімка. Так, бутонам ванілі надається флуоресцентно-зелений відтінок (як в Etro), півонії розташовуються на кордоні між бордовим та чорним (як в Emilia Wickstead), а блакитні незабудки розміщуються на бежевій тканині (як у Phillip Lim).

Замість традиційних пастельних та яскравих кольорів – ефект негативу. Фото: Vogue
  • Гороховий принт у ретро-стилі

Гороховий принт на пастельних сукнях зі спіненого шовку надає їм вигляду конфетті на дні народження. У 2024 році модною є класична інтерпретація цього візерунка — горошок і точки, розміщені на однаковій відстані.

Горохові принти представлені в контрастних чорно-білих поєднаннях. Цей стиль втілений у колекції Balmain, а також на подіумах Yohji Yamamoto, Carolina Herrera та Altuzarra у вигляді костюмів, романтичних спідниць та топів.

Модний принт у горошок прикрасить будь-яке вбрання. Фото: Vogue

Раніше "Телеграф" розповідав, яке модне взуття 2024 року заслуговує на місце у вашому гардеробі. Навіть якщо платформа не для вас, просто подивіться, як вона органічно вписується в будь-який лук.