Прихильників Навального відправлять на війну до України? Влада Росії придумала, куди подіти "опозицію"

Читати російською
Автор

Одному із заарештованих погрожували зламати пальці

У російському Санкт-Петербурзі затриманим росіянам, які покладали квіти до меморіалу загиблого опозиціонера Олексія Навального, вручили повістки у військкомат. Вже відомо як мінімум про шість петербуржців.

Повістки видали при звільненні з ізолятора тимчасового тримання на Московському проспекті. Про це повідомляє Telegram-канал "Ротонда", посилаючись на співрозмовника.

Як повідомляється, мешканців Пітера відправили відбувати адміністративне покарання за те, що вони стояли поряд з меморіалом політика Навального.

"Повістки вручили поліцейські, які спеціально приїхали до ізолятора. Для цього заарештованих повели з камери до кімнати для допитів. У повістках значиться, що за кілька днів заарештованим потрібно прийти у військкомат для уточнення даних і для постановки на військовий облік. Петербуржці вирішили не сперечатися і підписали повістки", – йдеться у повідомленні.

Один із заарештованих пізніше розповів, що йому погрожували зламати пальці за відмову підписати повістку.

"За 2 години до виходу на волю нас завели до кімнати, де сиділи якісь чоловіки та роздавали повістки. Сказали, якщо не підпишемо, нам зламають пальці. Повторювали весь час: "Ну що, поїдете за нас воювати? Ми ж такі добрі". Жінка була, чергова з ІТТ, яка говорила: "За мене, хлопчики, воюватимемо"", – розповів молодик.

Дружині одного з заарештованих, який досі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання у Ленінградській області, повістка прийшла додому. Тим, хто не прописаний у Пітері, вручили повістку до військкомату свого рідного міста від імені комісаріату Московського району.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що президент Росії Володимир Путін після смерті Навального підвищив у званні одного з топ-чиновників.