Прихильників Навального відправлять на війну до України? Влада Росії придумала, куди подіти "опозицію"

Читать на русском
Автор
Силовики ловлять росіян на акціях пам’яті Навальному
Силовики ловлять росіян на акціях пам’яті Навальному. Фото Дрон Медіа

Одному із заарештованих погрожували зламати пальці

У російському Санкт-Петербурзі затриманим росіянам, які покладали квіти до меморіалу загиблого опозиціонера Олексія Навального, вручили повістки у військкомат. Вже відомо як мінімум про шість петербуржців.

Повістки видали при звільненні з ізолятора тимчасового тримання на Московському проспекті. Про це повідомляє Telegram-канал "Ротонда", посилаючись на співрозмовника.

Як повідомляється, мешканців Пітера відправили відбувати адміністративне покарання за те, що вони стояли поряд з меморіалом політика Навального.

"Повістки вручили поліцейські, які спеціально приїхали до ізолятора. Для цього заарештованих повели з камери до кімнати для допитів. У повістках значиться, що за кілька днів заарештованим потрібно прийти у військкомат для уточнення даних і для постановки на військовий облік. Петербуржці вирішили не сперечатися і підписали повістки", – йдеться у повідомленні.

Один із заарештованих пізніше розповів, що йому погрожували зламати пальці за відмову підписати повістку.

"За 2 години до виходу на волю нас завели до кімнати, де сиділи якісь чоловіки та роздавали повістки. Сказали, якщо не підпишемо, нам зламають пальці. Повторювали весь час: "Ну що, поїдете за нас воювати? Ми ж такі добрі". Жінка була, чергова з ІТТ, яка говорила: "За мене, хлопчики, воюватимемо"", – розповів молодик.

Дружині одного з заарештованих, який досі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання у Ленінградській області, повістка прийшла додому. Тим, хто не прописаний у Пітері, вручили повістку до військкомату свого рідного міста від імені комісаріату Московського району.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що президент Росії Володимир Путін після смерті Навального підвищив у званні одного з топ-чиновників.