У Байдена анонсували "великий пакет санкцій" через смерть Навального: коли його запровадять

Читать на русском
Автор
2896
Список антиросійських обмежень поки не розкритий
Список антиросійських обмежень поки не розкритий. Фото Колаж "Телеграфу"

Президент США ще у 2021 році пригрозив Путіну серйозними наслідками

У Білому домі анонсували "великий пакет санкцій" проти Російської Федерації через смерть опозиціонера Олексія Навального. Наразі невідомо, що саме він включає, але офіційно перелік обмежень оприлюднять у п’ятницю, 23 лютого 2024 року.

Санкційний пакет сформований за розпорядженням президента Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байдена. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, інформує AFP.

Що змінить смерть Навального

"За розпорядженням президента Байдена ми оголосимо про великий пакет санкцій цієї п’ятниці, щоб притягнути Росію до відповідальності за те, що сталося з Навальним", ― заявив Кірбі.

Нагадаємо, що президент Джо Байден у день смерті Навального прокоментував інцидент. Він поклав відповідальність на російського диктатора Путіна. У тому ж зверненні американський лідер згадав Україну та закликав скоріше надати необхідне озброєння.

Російський опозиціонер Навальний раптово помер у колонії 16 лютого. За кілька днів до цього він зустрічався з адвокатом та матір’ю, а також брав участь у судовому засіданні. Усі казали, що ув’язнений виглядав здоровим.

Раніше "Телеграф" інформував, що Путін підвищив у званні заступника директора Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Валерія Бояринєва. Соратники Навального вже прокоментували це.

Також раніше "Телеграф" повідомляв, що в Євросоюзі можуть запровадити санкції проти РФ через смерть опозиціонера. Поки що це лише пропозиція.