Соцмережа Ілона Маска призупинила дію облікового запису Юлії Навальної

Читать на русском
Автор
522
За словами Юлії, незабаром увесь світ дізнається, хто вбив Олексія
За словами Юлії, незабаром увесь світ дізнається, хто вбив Олексія. Фото BBC

За добу на сторінку вдови опозиціонера підписалося понад 90 тисяч людей

Соціальна мережа Х (колишній Twitter), що належить мільярдеру Ілону Маску, призупинила дію облікового запису Юлії Навальної. Причиною називають порушення правил.

Про це пише The Insider. Обліковий запис дружина загиблого російського опозиціонера Олексія Навального створила у понеділок, 19 лютого, після обіцянки продовжити справу чоловіка.

"Дія облікового запису припинена. Х припиняє дію облікових записів, які порушують Правила Х", – йдеться у спробі відкрити обліковий запис Навальної.

За добу на її сторінку підписалося понад 90 тисяч людей. Дружина російського опозиціонера опублікувала у своєму акаунті відеозвернення і вимагала повернути тіло чоловіка рідним. Також вона назвала у своїй публікації спікера російського президента Володимира Путіна Дмитра Пєскова "прес-секретарем убивці".

Раніше користувачі Х (колишній Twitter) помітили, що обліковий запис Юлії Навальної потрапив під тіньовий бан і її твіти можна побачити лише за прямими посиланнями, але в коментарях або цитатах її повідомлення не відображалися.

Зазначимо, що у 2022 році Ілон Маск ставши власником Twitter заявив, що перебудовуватиме роботу компанії. У той період він опублікував внутрішнє листування компанії, згідно з яким у соцмережі нібито практикувалася політична цензура. Він запевняв, що його головна мета на посаді глави Twitter – захист свободи слова.

Сам Маск останніми місяцями зробив безліч проросійських заяв.

Нагадаємо, що тіло Навального не будуть віддавати сім’ї ще щонайменше 14 днів. З ним проводитимуть "експертизу". Водночас у своєму першому відео на каналі чоловіка Юлія Початкова заявила, що незабаром увесь світ дізнається, хто вбив Олексія.

Як повідомляв "Телеграф", вдова Навального закликала ЄС не визнавати вибори у Росії.