Вдова Навального закликала ЄС не визнавати вибори в Росії: вона має ще два прохання

Читать на русском
Автор
5783
Юлія Навальна на засіданні Ради Європейського Союзу
Юлія Навальна на засіданні Ради Європейського Союзу. Фото t.me/teamnavalny

Вона озвучила свої заклики у Брюсселі

Дружина померлого в російській колонії опозиційного політика Олексія Навального Юлія Навальна закликала Європейський Союз не визнавати результатів виборів президента в Росії. Вона також просить змінити методи впливу на оточення російського диктатора та покарати військових злочинців.

"Путін убив мого чоловіка рівно за місяць до так званих виборів. Ці вибори — фальшиві, але Путіну вони все одно потрібні. Не визнайте ці вибори. Президент, який убив свого головного політичного опонента, не може бути легітимним за визначенням", — сказала Навальна на засіданні Ради Європейського Союзу у Брюсселі 19 лютого. Її слова цитують у Telegram-каналі команди Навального.

У її зверненні було ще два пункти. Вдова Навального також закликала Європу не прирівнювати Росію та Путіна та змінити методи впливу на оточення Путіна.

"Це дуже важливо. Завжди робіть різницю між Путіним і Росією. Люди, які тікають від війни й диктатури, — не ваші вороги. Їм потрібне співчуття і захист. Їх не слід карати, їм потрібно допомагати. Необхідний механізм, подібний до сучасної Нансенівської комісії. Саме ці люди одного разу стануть частиною Прекрасної Росії майбутнього. Вони хочуть допомогти Росії стати нормальною країною, щоб швидше повернутися додому. І ви теж маєте їм у цьому допомогти", — сказала Юлія.

Вдова політика наголосила, що Путін, можливо, найбагатша людина у світі, а всі його друзі — мільярдери. І всі вони експлуатують те, що Європа вважає за свою сильну сторону: верховенство закону.

"Вони найняли найкращих адвокатів і переписали все, чим володіють, на членів сімей та друзів. Це більше не належить їм, а отже, не може бути конфісковано. Якщо закон не дозволяє карати військових злочинців та вбивць, значить, з ним щось не так. Його треба міняти… Створіть спеціальний орган, який розслідуватиме неформальні зв’язки, пересування грошей та їх реальних власників", — закликала Юлія Навальна.

Нагадаємо, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань Ямало-Ненецьким автономним округом повідомила про смерть Навального. Там заявили, що після прогулянки він відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши. Лікарі нібито намагалися реанімувати ув’язненого, але безуспішно. Тіла родичам не віддають.

Для довідки: у серпні 2023 року Навального було відправлено на 19 років до колонії особливого режиму за статтею про екстремізм, до якого російська влада зараховує діяльність ФБК, яка відзначилася низкою розслідувань про корупцію наближених до Кремля осіб. На початку грудня він загадково зник із місця свого утримання і ніхто з його знайомих та родичів не міг з ним зв’язатися. Його колеги вели пошуки упродовж майже трьох тижнів. Після цього Навального виявили у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, у колонії "Полярний вовк". Саме там він і помер.

Раніше "Телеграф" розповідав, що говорив Навальний про Україну. Його заяви на тему відносин між двома країнами іноді мали великий резонанс і в Росії, і в нашій державі.