"Чорна смуга" для Дагестану триває: десятки тисяч людей залишилися без світла через епічний вибух (відео)

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 06 липня 2024, 22:59

Десятки тисяч людей сидять без світла через аварію в Дагестані

У російському Дагестані знову твориться щось недобре. Цього разу там вийшов з ладу силовий трансформатор, через що понад 70 тисяч людей лишилися без електрики.

Про це повідомляю російські ЗМІ. Велика пожежа сталася у Хасав'юрті, а приблизно водночас ще один трансформатор спалахнув у Каспійську.

"Трансформатор вийшов з ладу, паралельно відключилися силові трансформатори № 16 та 25 МВА. Силами підрозділів "Дагенерго" робляться спроби включити трансформатори 16 та 25 МВА", — повідомили у ПАТ "Россети Північний Кавказ".

Через це без світла залишилося 70 тисяч мешканців Хасав'юрту та низки прилеглих сіл.

У міській мерії уточнили, що причиною виходу трансформатора з ладу стало коротке замикання на трансформаторі потужністю 25 МВА.

На місці вже працюють спеціалісти, які намагаються усунути проблему.

Цікаво також і те, що приблизно в той же час у Каспійську спалахнув ще один трансформатор. Однак про наслідки цієї пожежі відомо мало, очевидно, він не був настільки важливим.

Як повідомлялося раніше, вдень 23 червня в Махачкалі та Дербенті (Дагестан) невідомі підпалили синагогу, влаштували стрілянину в церквах, а потім влаштували справжню битву із силовиками прямо на вулицях. Це спричинило загибель 20 осіб, з яких 17 поліцейських.