Народилася та здобула освіту в Україні: якою була в молодості соратниця Путіна Валентина Матвієнко (фото)

Читать на русском
Автор

Матвієнко називають "залізною леді" у російській політиці

Чиновниця Валентина Матвієнко, яка народилася в Україні, входить до кола осіб, наближених до диктатора Володимира Путіна. Будувала вона кар’єру в Росії, але освіту здобувала у Черкасах.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, якою була в молодості Валентина Матвієнко, яку називають "залізною леді" у російській політиці. Ми дізналися деякі факти про її молодість.

Валентина Матвієнко — як мала молодість і чим захоплювалася

Російська топчиновниця народилася у 1949 році у місті Шепетівка (Хмельницька область). Валентина мала дві сестри: Лідію та Зінаїду, але їх уже немає в живих. У 1952 році сім’я переїхала до Росії, на батьківщину батька, але потім повернулася до України та влаштувалася у Черкасах.

Валентина у 1966 році закінчила школу зі срібною медаллю, оскільки навчання давалося їй легко. Дівчинка навчалася лише на четвірки та п’ятірки. Після школи вона здобула освіту у Черкаському медичному училищі, закінчивши його з червоним дипломом за спеціальністю фельдшера. Її батько помер, тому мамі довелося самотужки забезпечувати трьох дітей, що було непросто. За рахунок своєї стипендії у медучилищі Валентина допомагала мамі.

Валентина Матвієнко у шкільні роки /https://uznayvse.ru/

Незабаром Матвієнко переїхала до Ленінграда і в 1972 році закінчила там хіміко-фармацевтичний інститут. На п’ятому курсі вона одружилася з Володимиром Матвієнко. За деякий час Валентину запросили на роботу до райкому комсомолу.

Валентина Матвієнко у молодості /thevoicemag.ru

Дівчина активно зайнялася організацією тематичних та танцювальних вечорів, змагань та різних святкових подій. Вона демонструвала лідерські якості та не боялася висловлювати свою думку.

Номенклатурна кар’єра Матвієнко розпочалася з посади завідувачки сектору учнівської молоді Петроградського райкому комсомолу. Вона швидко просувалася кар’єрними сходами й незабаром стала секретарем свого райкому, а 1977 року — першим секретарем обласного комітету комсомолу.

Валентина Матвієнко активно будувала кар’єру в Росії /https://uznayvse.ru/

Потім її діяльність помітили у КПРС та у 1984 році Валентину призначили першим секретарем Червоногвардійського райкому партії. Через рік Матвієнко закінчила Академію суспільних наук при ЦК КПРС, а потім її делегували до Верховної Ради СРСР. Три роки вона була депутатом та очолювала комітет у справах жінок.

У 1994 році Матвієнко переїхала до Москви та влаштувалася в МЗС. А у 1998 році, коли прем’єр-міністром РФ призначили Євгена Примакова, Матвієнко почала працювати в уряді. Найбільш насиченою подією у її біографії став 2003 рік, коли Валентина стала повноважним представником президента РФ Володимира Путіна у Північно-Західному федеральному окрузі. Тоді її включили до складу Ради безпеки РФ.

Валентина Матвієнко стала соратницею Путіна /https://uznayvse.ru/

Чиновниця не згадує про свою батьківщину, їй удалося побудувати успішну кар’єру в Росії, досягнувши найвищих еталонів влади. Нині вона голова Ради Федерації та одна з головних соратниць Путіна, її ім’я стоїть під документами, які дозволяють диктатору використовувати війська за межами Російської Федерації.

"Телеграф" писав раніше, де зараз телеведуча Діана Панченко та як вона виглядає. Працювала на каналах Медведчука та була в окупантів у Донецьку.