Час отримати "зимову" субсидію ще є: як подати документи

Читати російською
Автор

Нарахування починаються з місяця подачі документів

В Україні триває призначення субсидій на опалювальний період. Він триватиме до 1 травня — з цього дня почнеться неопалювальний період і субсидії призначатимуться за іншим розрахунком. Подати документи і отримати субсидію за останній місяць холодного сезону та опалювального періоду ще можна — наразі субсидія призначається з місяця звернення.

Для того, щоб отримати субсидію потрібно подати певний пакет документів, серед яких основні — заява та декларація. Саме у них вказуються дані квартири чи будинку, на які бажають отримати допомогу, особисті рахунки, хто постачає комунальні послуги, а також інформація про одержувача субсидії, його рідних і тих хто проживає разом з ним. Зазначимо, що для отримання субсидії також важливо надати дані членів родин всіх хто проживає в домогосподарстві, адже це впливає на суму субсидії. Також в декларації вказуються основні доходи та витрати, і висвітлюється майновий стан.

Подати документи на отримання субсидії можна як онлайн, так і прийшовши особисто відділення Пенсійного фонду або відповідний відділ виконавчої влади вашого населеного пункту. Онлайн можна зробити це через портал Пенсійного фонду або портал "Дія". Відповідь має бути вже за 10 днів, однак якщо у документах закралися помилка, то на її виправлення дадуть 30 днів.

Серед додаткових документів, які можуть знадобитися — довідка про непроживання особи, довідка ВПО, договір оренди чи договір реструктуризації боргу за комунальні послуги.

Раніше "Телеграф" розповідав, що є певні причини, через які субсидію можуть не надати. Серед них зокрема наявність автомобіля (ТЗ), від дати випуску якого ще не минуло п'ять років, а також будь-якого транспортного засобу, якщо їх у родини декілька, з випуску якого не минуло 15 років. Є й певні виключення.