Чи можуть зобовʼязати повернути субсидії: пояснення від ПФУ

Читать на русском
Автор
На нарахування субсидії впливає цілий перелік чинників
На нарахування субсидії впливає цілий перелік чинників. Фото Pinterest

До уваги треба брати порядок взаємодії з Пенсійним фондом

Громадяни, які мають субсидію, зобовʼязані повідомляти органи Пенсійного фонду України про зміни у доходах, складі сімʼї тощо. Це може суттєво впливати на нарахування субсидії.

А, якщо цього не зробити, то громадянин не просто позбавиться фінансової підтримки від держави. Про це розповіла начальниця Головного управління Пенсійного фонду у м. Києві Олена Бойко.

Вона зазначила, що особу, яка не повідомила вчасно про зміну майнового стану або інші показники, які впливають на надання допомоги та її розмір, її зобовʼяжуть повернути субсидію.

"Якщо громадянин не повідомив органи ПФУ обставини, які можуть вплинути на право надання субсидії та її розмір. Про що йдеться? Зміна складу сім’ї, витрати понад 50 тисяч гривень, наявність депозитів, транспортних засобів, земельних ділянок, житлових приміщень, здійснення операції з купівлі безготівкової або готівкової іноземної валюти. От після виявлення таких обставин, отримувач повинен повернути до бюджету надміру перераховані кошти субсидії", — йдеться у повідомленні.

Раніше "Телеграф" писав, що потрібно робити у разі неправомірного позбавлення субсидії.