Опалювальний період в розпалі: як отримати субсидію

Читать на русском
Автор
Субсидія спрямована на тих, хто не може сплатити за комуналку самостійно
Субсидія спрямована на тих, хто не може сплатити за комуналку самостійно. Фото Колаж "Телеграфу"

Звернутись по субсидію можна і в лютому й отримувати при призначенні до квітня включно

В Україні триває призначення субсидій на опалювальний період. Минулоріч середня сума субсидії опалювального періоду становила 1600 грн, цьогоріч вона має бути більша, адже зросла вартість електроенергії.

Субсидію призначають з місяця звернення і до кінця опалювального періоду в квітні. Зазначимо, що субсидія розраховується не за фактичною тривалістю опалювального сезону в кожному населеному пункті, а за стабільним графіком з 16 жовтня по 15 квітня.

Після цього, з 1 травня, субсидія буде перепризначатися та перераховуватися. Якщо умови майнового стану та родини не змінились — це може відбутися автоматично.

Для тих, хто бажає отримати субсидію на дрова та вугілля при відсутності інших шляхів опалення, то при зверненні до кінця лютого за такою виплатою, її можна отримати в підвищеному розмірі. За твердженням Мінсоцполітики, сума може досягти 16 234 грн на рік. нагадаємо, розмір цього виду допомоги залежить від статків домогосподарства за минулий рік.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи можна отримати субсидію на орендоване житло. Для цього потрібно мати договір оренди, або довідку ВПО, що підтверджує проживання.