Ніколи не робіть цього з м’ятою, і ваш чай взимку буде ароматним та смачним: як зберігати рослину
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ці три способи допоможуть вам підготувати мʼяту до зими
М’ята не тільки ароматна, але й корисна. Її додають у чай, десерти та навіть салати. Проте не кожен знає, як правильно зберігати висушену рослину.
"Телеграф" розповість, чого робити не можна. А також, що варто врахувати, аби в м’яті не завелися комахи й вона залишалася свіжою та пахучою.
Що не треба робити з м’ятою
Багато людей після сушіння складають листя в поліетиленові пакети чи зберігають у вологих місцях, наприклад, на кухонній полиці біля плити. Це велика помилка: у закритих пакетах м’ята швидко втрачає аромат, може запліснявіти або навіть привабити комах.
Не варто також залишати сушену рослину на сонці чи поблизу джерел тепла — під дією світла та високої температури ефірні олії руйнуються, а м’ята втрачає свої смакові та корисні властивості.
Як варто зберігати м’яту
Найкращий спосіб — тримати сушені листки в сухій, темній та добре провітрюваній шафі. Для цього підійдуть скляні банки з кришками, полотняні мішечки чи коробочки з натурального дерева.
Щоб уникнути появи комах, варто пересипати м’яту в герметичний посуд і час від часу перевіряти, чи не потрапила в середину волога. Якщо ви зберігаєте рослину в полотняних мішечках, краще обрати місце подалі від кухні, де підвищена вологість.
Додатково можна покласти в банку маленький шматочок чистої паперової серветки, яка вбиратиме залишкову вологу, зберігаючи листя сухим.
Раніше "Телеграф" писав, як врятувати недозрілі через заморозки помідори.