Шевченко почав із зашквару: УАФ нагородила чиновника, засудженого за розгін євромайдану

Читати російською
Автор

На виборах президента УАФ стався скандал

Легенда українського футболу Андрій Шевченко на позачерговому Конгресі Української асоціації футболу (УАФ) офіційно очолив вітчизняний футбол. "Шева" в перший же день роботи влип у скандальну історію.

Річ у тому, що на цьому заході нагородили почесним званням Віктора Межейка – голову Запорізької обласної асоціації футболу. На це звернули увагу журналісти з проєкту КДК Андрій Сеньків та Сергій Болотніков у telegram.

На Конгресі УАФ Межейко отримав титул почесного члена УАФ за визначні заслуги перед українським футболом. Він відомий тим, що був першим, хто одержав реальний термін у суді за розгін Євромайдану у Запоріжжі. На той час він очолював Запорізьку обласну раду. Журналісти припустили, що Віктор отримав почесне звання через те, що одним із перших організував бунт проти Андрія Павелка — колишнього президента УАФ, який зараз перебуває у СІЗО у справі про корупцію.

Болотніков назвав подію "зашкваром", зазначивши, що "Шева" міг і не знати про це.

Неможливо відобразити вміст. Переглянути у Telegram
Андрій Сеньків та Сергій Болотніков прокоментували нагородження Віктора Межейка
Суд над Віктором Межейком проходив 8 років тому

Нагадаємо, Межейка нагороджували й за Павелка. 2021 року УАФ святкувала 30-річчя і хотіла нагородити футбольних чиновників, зокрема Віктора.

Раніше "Телеграф" розповідав про скандали, пов’язані з Павелком.