Шевченко почав із зашквару: УАФ нагородила чиновника, засудженого за розгін євромайдану

Читать на русском
Автор
2339
Андрій Шевченко
Андрій Шевченко. Фото instagram.com/andriyshevchenko

На виборах президента УАФ стався скандал

Легенда українського футболу Андрій Шевченко на позачерговому Конгресі Української асоціації футболу (УАФ) офіційно очолив вітчизняний футбол. "Шева" в перший же день роботи влип у скандальну історію.

Річ у тому, що на цьому заході нагородили почесним званням Віктора Межейка – голову Запорізької обласної асоціації футболу. На це звернули увагу журналісти з проєкту КДК Андрій Сеньків та Сергій Болотніков у telegram.

На Конгресі УАФ Межейко отримав титул почесного члена УАФ за визначні заслуги перед українським футболом. Він відомий тим, що був першим, хто одержав реальний термін у суді за розгін Євромайдану у Запоріжжі. На той час він очолював Запорізьку обласну раду. Журналісти припустили, що Віктор отримав почесне звання через те, що одним із перших організував бунт проти Андрія Павелка — колишнього президента УАФ, який зараз перебуває у СІЗО у справі про корупцію.

Болотніков назвав подію "зашкваром", зазначивши, що "Шева" міг і не знати про це.

Андрій Сеньків та Сергій Болотніков прокоментували нагородження Віктора Межейка
Суд над Віктором Межейком проходив 8 років тому

Нагадаємо, Межейка нагороджували й за Павелка. 2021 року УАФ святкувала 30-річчя і хотіла нагородити футбольних чиновників, зокрема Віктора.

Раніше "Телеграф" розповідав про скандали, пов’язані з Павелком.