Шевченко офіційно очолив український футбол

Читать на русском
Автор
1901
Андрій Шевченко на Конгресі УАФ
Андрій Шевченко на Конгресі УАФ. Фото Українська асоціація футболу (УАФ)

В українському футболі будуть реформи

Знаменитий український футболіст та тренер Андрій Шевченко офіційно став головою Української асоціації футболу (УАФ). На цю посаду претендував лише він.

Андрій Миколайович замінить на цій посаді Андрія Павелка, який перебуває у СІЗО. Про це повідомляє "Телеграф".

Вибори президента УАФ відбулися у четвер, 25 січня, на позачерговому XXVI Конгресі УАФ. 94 делегати, які представляють усіх постійних та асоційованих членів УАФ, одноголосно проголосували за "Шеву". Це сталося після того, як Андрій Миколайович представить своє бачення розвитку українського футболу.

Зазначимо, на посаді президента УАФ Шевченко замінить Павелка, який обіймав цю посаду з 2015 року. З червня 2023 року Павелко перебуває у СІЗО у справі про корупцію без права внесення застави.

Нагадаємо, Шевченко не має досвіду футбольного функціонера, щоправда, він може похвалитися зв’язками та великим ім’ям у грі мільйонів. Останнім місцем роботи "Шеви" була італійська "Дженоа", з якою він пропрацював 2 місяці як головний тренер у сезоні 2021/22. До цього він працював зі збірною України, з якою розлучився зі скандалом. УАФ відмовилася продовжувати контракт із ним.