У футболі може з’явитися нове правило: командам загрожує автоматична поразка

Читать на русском
Автор
Майк Меньян може спровокувати революцію у футболі
Майк Меньян може спровокувати революцію у футболі. Фото twitter.com/acmilan

У ФІФА закликали жорстко карати команди за прояв расизму вболівальниками

Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джанні Інфантіно закликав ввести в регламент правило, яке дозволяє зараховувати командам автоматичну поразку за расистську поведінку вболівальників. Напередодні повідомлялося, що ФІФА попередила Бразилію про можливе усунення з організації.

Відповідний коментар Інфантіно доступний на сторінці FIFA у Twitter. Глава ФІФА назвав інцидент в Удіне "огидним" та "неприйнятним".

"Окрім триетапного процесу (зупинка матчу, повторна зупинка матчу, скасування матчу) ми повинні запровадити автоматичну поразку для команди, вболівальники якої проявили расизм і стали причиною скасування матчу, а також усувати расистів від відвідування стадіонів у всьому світі та домогтися для них кримінального переслідування.

ФІФА та футбольна спільнота демонструють повну солідарність із жертвами расизму та будь-якої форми дискримінації. Раз і назавжди: “Ні расизму! Ні будь-якій формі дискримінації!” – написав Інфантіно.

Жорстка заява Інфантіно стала реакцією на інцидент у матчі Серії А між "Удінезе" та "Міланом" (2:3). У першому таймі воротар гостей Майк Меньян залишив поле через расистські вигуки фанатів господарів. Пізніше кіпера переконали повернутися на поле, і зустріч продовжилася.

Нагадаємо, Європейський суд визнав незаконним рішення ФІФА та Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) щодо блокування Суперліги. Крім того, у Суперлізі заявили, що показуватимуть усі матчі безкоштовно.