Український борець відмовився стояти поряд із росіянином під час нагородження (фото)

Читати російською
Автор

Український спортсмен показав свою громадянську позицію

Український борець греко-римського стилю Олександр Грушин відмовився робити спільне фото із представником РФ під час церемонії нагородження на чемпіонаті Європи-2024. Подібне траплялося і на ЧС-2023.

Грушин не став фотографуватися з призерами ЧЄ-2024 через росіянина Анвара Аллах’ярова. Про це повідомляє Асоціація спортивної боротьби України у Facebook.

"Грушин відмовився від спільного фото з представником країни-бензоколонки. Пишаємося громадянською позицією наших спортсменів. А військовим злочинцям не місце у спорті!" — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, Олександр завоював на ЧЄ-2024 у Румунії "срібло", а Аллах’яров — "бронзу". У фіналі турніру (вагова категорія до 63 кг) українець програв азербайджанцю Мураду Маммадову. Другу "бронзу" виграв представник Болгарії Едмонд Назарян.

Нагадаємо, український борець греко-римського стилю Ярослав Фільчаков після завоювання "бронзи" на чемпіонаті світу у Белграді (Сербія) не став робити спільне фото із російським колегою. Раніше юні українські борці відмовилися тиснути руки "нейтральним" атлетам з Росії та Білорусі на чемпіонаті світу з боротьби U-20 в Аммані (Йорданія).