У РФ розповіли, коли їх повернуть у міжнародний хокей

Читать на русском
Автор
Роман Ротенберг, Володимир Путін та Олександр Лукашенко
Роман Ротенберг, Володимир Путін та Олександр Лукашенко. Фото t.me/rotenberg81

Функціонер також заявив про американський вплив на міжнародний спорт

Перший віцепрезидент Федерації хокею Росії (ФХР) та головний тренер СКА, син російського олігарха Бориса Ротенберга Роман висловився про рішення Міжнародної федерації хокею на льоду (IIHF) допустити збірні Ізраїлю на турніри. У РФ вважають, що ситуація в Україні та Ізраїлі однакова, а тому хочуть, щоби покарали й Ізраїль.

Відповідний коментар Ротенберга наводить "СЕ". Роман вважає, що світовим спортом керують американці, адже американські компанії найбільше спонсорують IIHF та Міжнародний олімпійський комітет (МОК). Крім того, він заявив, що РФ повернеться на міжнародну хокейну арену після закінчення так званої "спецоперації".

"IIHF спонсорується американськими компаніями. Відповідно вони й диктують весь порядок денний IIHF. IIHF самі нічого не вирішують.

Це все політизовано. Щодо нас, наші юристи працюють. Коли закінчиться СВО, думаю, все буде гаразд, і ми повернемося назад на міжнародну арену. Які були емоції, коли дізнався, що Ізраїль розбанили? Чесно, було очікувано.

У МОК відбувається те саме. Американські компанії спонсорують МОК та диктують їм свою думку. Нічого нового у цьому немає", – сказав Ротенберг.

Зазначимо, 10 січня Міжнародна федерація хокею з міркувань безпеки тимчасово усунула Ізраїль від участі у міжнародних турнірах. Через тиждень ізраїльській молодіжній команді дозволили взяти участь у МЧС-2024 у третьому дивізіоні, що викликало невдоволення у РФ. Річ у тому, що IIHF із міркувань безпеки не пускає всі російські команди на міжнародні змагання. До речі, у РФ заявляють, що легко б виграли МЧС-2024, хоча великих перемог у росіян на цьому рівні не було давно.