"Маски зірвані": російська конкурентка Магучіх продалася другу Путіна

Читать на русском
Автор
6723
Марія Ласіцкене
Марія Ласіцкене. Фото t.me/RussianBoxers

Спортсменка зашкварилася, прийнявши гроші

Федерація боксу Росії (ФБР) вручила сертифікат на 3 мільйони рублів (близько 1,25 млн грн) російській легкоатлетці Марії Ласіцкене, з якою обіймалася українка Ярослава Магучіх на Олімпіаді в Токіо. Щедрість ФБР викликала здивування та обурення у мережі.

Марія відвідала вечір боксу "Ліга Ставок. Ніч чемпіонів IBA" у Серпухові (Московська область, РФ), де їй вручили сертифікат на цю суму. Спортсменка подякувала голові ФБР та IBA (Міжнародна асоціація боксу), другу Путіну Умару Кремльову за таку подачку. Про це повідомляє пресслужба ФБР на своєму сайті.

"Приємно відчувати цю підтримку від Федерації боксу Росії, яка дбає не лише про своїх спортсменів. Ми познайомилися з Умаром Назаровичем Кремльовим у 2019 році. Це неймовірно цінно та приємно, рада бути другом федерації.

До речі, я вперше дивлюся бокс наживо, а не по телевізору. Неймовірні відчуття!" — сказала Ласіцкене.

У мережі розкритикували Марію за те, що вона взяла гроші від Кремльова. Крім того, росіяни не розуміють, чому державні гроші йдуть на подачки лояльним спортсменам, а не на покращення життя простих людей.

Зазначимо, Кремльов є оплотом путінізму у міжнародному спорті. Через російські гроші та корупцію Міжнародний олімпійський комітет позбавив IBA права проводити олімпійський боксерський турнір. Крім того, бокс можуть прибрати із програми Олімпіад.

Нагадаємо, Ласіцкене після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну виходила на публіку з антивоєнним закликом. Крім того, спортсменка активно критикувала російських чиновників через недопуск легкоатлетів з Росії на Ігри.