Український борець відмовився стояти поряд із росіянином під час нагородження (фото)

Читать на русском
Автор
1498
Олександр Грушин
Олександр Грушин. Фото uww.org

Український спортсмен показав свою громадянську позицію

Український борець греко-римського стилю Олександр Грушин відмовився робити спільне фото із представником РФ під час церемонії нагородження на чемпіонаті Європи-2024. Подібне траплялося і на ЧС-2023.

Грушин не став фотографуватися з призерами ЧЄ-2024 через росіянина Анвара Аллах’ярова. Про це повідомляє Асоціація спортивної боротьби України у Facebook.

"Грушин відмовився від спільного фото з представником країни-бензоколонки. Пишаємося громадянською позицією наших спортсменів. А військовим злочинцям не місце у спорті!" — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, Олександр завоював на ЧЄ-2024 у Румунії "срібло", а Аллах’яров — "бронзу". У фіналі турніру (вагова категорія до 63 кг) українець програв азербайджанцю Мураду Маммадову. Другу "бронзу" виграв представник Болгарії Едмонд Назарян.

Нагадаємо, український борець греко-римського стилю Ярослав Фільчаков після завоювання "бронзи" на чемпіонаті світу у Белграді (Сербія) не став робити спільне фото із російським колегою. Раніше юні українські борці відмовилися тиснути руки "нейтральним" атлетам з Росії та Білорусі на чемпіонаті світу з боротьби U-20 в Аммані (Йорданія).