Олімпійський чемпіон з біатлону відбувся сміховинним штрафом за постріл у готелі

Читать на русском
Автор
557
Після інциденту в готелі Стурла не розлучається з гвинтівкою
Після інциденту в готелі Стурла не розлучається з гвинтівкою. Фото instagram.com/sturlal

Іменитий спортсмен знову вчитиметься поводитися зі зброєю

Норвезький біатлоніст, олімпійський чемпіон та п’ятиразовий чемпіон світу Стурла Хольм Лагрейд отримав покарання за випадковий постріл у готелі на етапі Кубка світу з біатлону у Швейцарії. Тепер віддуватися за те, що сталося, доведеться і партнерам стрільця.

Про це повідомляє NRK. Незалежний дисциплінарний орган Biathlon Integrity Unit (BIU) провів розслідування щодо порушення правил безпеки й виніс свій вердикт, який влаштував Стурлу.

Біатлоніст зобов’язаний сплатити штраф у розмірі 500 євро. Крім того, вся збірна Норвегії має пройти інструктаж щодо поводження зі зброєю. Також норвезька федерація має сплатити 2500 євро штрафу.

"Все виявилося добре, як і очікувалося. Я задоволений, що обійшлося без чогось суворішого. Вважаю, що штраф і курси щодо поводження зі зброєю — це слушне покарання", — заявив Лагрейд.

Раніше повідомлялося, що у російському біатлоні існує проблема з боєприпасами. Крім того, у РФ тренер зі стрільби привласнював невикористані в тренувальному процесі патрони спортсменів, вказуючи у звітах, що всі боєприпаси витрачені.