Дивовижно, але факт: шпалери цього кольору заощадять заряд смартфона

Читать на русском
Автор
853
Корисні поради для використання гаджета
Корисні поради для використання гаджета. Фото Freepik

Всього одна проста дія, і будете рідше ставити телефон на зарядку

Смартфони з AMOLED-дисплеєм відрізняються насиченими кольорами, високою контрастністю та низьким енергоспоживанням. Такі аксесуари порівняно повільно розряджаються, а якщо ще встановити чорні шпалери, то можна значно заощадити заряд акумулятора.

Це з особливостями технології AMOLED-дисплея (по-іншому називають Super AMOLED чи OLED). Щоб заощадити заряд смартфона з таким екраном, слід встановити чорні шпалери на робочий стіл, і цей колір вибраний недарма, пише "Фокстрот".

Навіщо встановлювати чорні шпалери на робочий стіл смартфона

Технологія AMOLED передбачає, що кожен піксель є окремим мікродіодом. Саме тому у девайсів з таким дисплеєм настільки яскраві та контрастні зображення.

Білий колір випромінює світло, а ось чорний – ні. Тому якщо встановити темні шпалери, то споживання енергії буде нижчим, а значить, і девайс доведеться рідше заряджати.

Зазначимо, що вдвічі можна скоротити витрати заряду, якщо увімкнути темний режим. Однак, це працює тільки для смартфонів з дисплеєм AMOLED. Якщо ваш гаджет з LCD-екраном, то чекати дива не варто, енергоспоживання буде знижено на такий мінімум, що це буде зовсім непомітно.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як вимкнути рекламу під час гри на смартфоні. Купувати платну версію не доведеться.