Як зламати коробку "автомат" за 1 день: названо головну помилку водіїв

Читать на русском
Автор
2775
Буксирування авто з АКПП
Буксирування авто з АКПП. Фото avtofishki.com.ua

Українцям розповіли, як правильно буксирувати авто на автоматі, щоб не зламати коробку передач

Якщо колись автомобіль з автоматичною коробкою передач вважався чимось преміальним, то зараз це вже стає загальнопоширеною практикою. Хоча і зараз побутує думка, що авто на автоматі майже або навіть повністю не підлягає ремонту.

Проте якщо дотримуватись рекомендацій, цього вдасться уникнути. Ви знали, що коробку автомат можна зламати всього за 1 день, або й навіть менше? Це дійсно правда, як кажуть експерти з сайту ta4anu. Серйозна несправність АКПП може відбутися при неправильному буксируванні автомобіля.

У посібнику до використання транспортного засобу абсолютно всіх моделей є докладні рекомендації щодо буксирування автомобіля на автоматі. Тому важливо вивчити їх, щоб в екстреній ситуації не допустити серйозних несправностей.

Як тягнути авто на автоматі

Інструкцію потрібно вивчити ретельно, адже деякі моделі авто категорично не можна буксирувати. Якщо машина не їде своїм ходом, треба викликати евакуатор. Проте це не дуже поширені випадки.

У більшості випадків тягнути авто на мотузці таки можна. Проте це потрібно робити обережно і дотримуючись усіх правил. Про них ми розповімо далі.

Колись вважалось, що машину з АКПП можна буксирувати лише протягом 50 кілометрів, і не перевищуючи швидкість у 50 км/год. У сучасних авто ці показники сягають лише 30 км і 30 км/год.

Перед тим, як буксирувати машину на автоматі, потрібно розблокувати кермо, повернувши ключ запалювання. Поставте коробку передач у нейтральний режим. Якщо це не вдасться зробити, потрібно зняти заглушку на важелі коробки і пересунути селектор вручну. Під час буксирування авто потрібно, щоб хтось перебував за кермом і слідкував за температурою у коробці передач. Якщо вона перегрівається, зупиніть авто і дайте охолонути. Якщо тягнути автомобіль з автоматичною коробкою передач з вимкненим мотором — це у 90% випадків призведе до її поломки.

Раніше "Телеграф" повідомляв, з якими автомобілями найчастіше виникають проблеми. Їх не радять купувати у будь-якому випадку.