В Україні скасували відключення світла, але є нюанс: подробиці (оновлено)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 липня 2024, 16:11

Українцям повідомили радісну новину

В Україні послабили графіки вимкнення світла 6 липня. До 17:00 електроенергію не відключатимуть у всіх регіонах країни, а потім усі області мають повернутися до графіків.

Про це повідомили у НЕК "Укренерго". У компанії зазначили, що є дві вагомі причини, які дали змогу послабити відключення.

UPD: Станом на 16:00 відключення були скасовані до 17:00, за вказівкою "Укренерго".

"Сьогодні, 6 липня, погодинні відключення електроенергії не застосовуватимуться з 10:00 до 15:00 по всій Україні", — йдеться у повідомленні.

12:14 У ДТЕК повідомили, що продовжили час зі світлом ще на одну годину. Графіки відключень світла в Україні почнуть застосовувати з 16:00, а не з 15:00, як повідомлялося раніше.

Однією з причин є зниження споживання електроенергії. Попри спекотну погоду та вихідний день, українці розумно користуються світлом та масово не використовують енерговитратні прилади. Друга причина – збільшення виробництва електроенергії СЕС (сонячних електростанцій).

Нагадаємо, що раніше в "Укренерго" анонсували жорсткі відключення світла на 6 липня. Більшу частину дня планували відключати одразу дві черги, а в піковий годинник — по три черги одночасно.

Також "Телеграф" розповідав про те, що у Росії несподівано вели графіки відключення світла. В одній з областей надмірно перевантажено енергомережі.