Чотири черги одночасно: в "Укренерго" попередили про жорсткі відключення 8 липня

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 липня 2024, 17:45

Головна причина відключень — наслідки ракетних та дронових ударів росіян

У понеділок, 8 липня, на всій території України діятимуть погодинні графіки відключень світла. За вказівкою "Укренерго" обмеження застосовуватимуться впродовж всієї доби.

Про це повідомили у компанії. Також, вкотре зауважили, що живлення об’єктів критичної інфраструктури обмежуватися не буде.

"З 00:00 до 14:00 обленерго будуть застосовувати дві черги відключень, з 19:00 до 22:00 – чотири черги", — повідомили в "Укренерго".

В інші години будуть застосовуватися три черги відключень одночасно, додали у компанії. Жорсткі обмеження змушені запровадити, зокрема, через прогнозоване зростання споживання, що пов’язане з поверненням спеки у понеділок.

В "Укренерго" також нагадали, що черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Споживання кожної області розділено на 6 черг. Скільки черг засовувати у всіх регіонах одночасно – визначає Диспетчерський центр "Укренерго" для компенсації дефіциту енергії в системі.

Крім того, заважили, що головна причина застосування графіків погодинних відключень – наслідки ракетних та дронових ударів по українських електростанціях, які росіяни здійснили з початку цього року.

Втрати української енергосистеми загалом перевищують 9 ГВт потужності. Ця потужність еквівалентна споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що українцям розповіли, як відключатимуть світло цієї зими. При найгіршому сценарії світла може не бути по 18 годин.