Була "правою рукою" Януковича та однією з найвпливовіших жінок України: де зараз Ганна Герман і як виглядає (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 вересня 2024, 14:54

Ганна Герман закликала до "руского міра"

Екснардепка від "Партії регіонів" та соратниця четвертого президента України Віктора Януковича Анна Герман завжди мала неоднозначну репутацію. Вона носила сукні з тисячі і навіть десятки тисяч доларів у Верховну Раду. Ексрегіоналка відійшла від активної політичної діяльності після втечі Януковича до Росії і зникла з публічного простору.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз перебуває Анна Герман, що про неї відомо і чим займається одіозна колишня депутатка України.

Що відомо про Ганну Герман

Народилася майбутня депутатка в 1959 році в селі Колодуби Львівської області. Навчалася в університеті імені І. Франка на факультеті журналістики. Пізніше працювала у редакції районної газети "Ленінська зоря", була кореспонденткою, членкинею правління Спілки журналістів СРСР тощо.

kanaldom.tv

Політична кар’єра Ганни Герман розпочалася з посади прессекретарки Прем'єр-міністра України і вже за рік вона стала радницею голови Партії регіонів В. Януковича, а згодом — народною депутаткою України 5-го скликання. За кілька років Анна Герман стала заступницею Глави Адміністрації Президента України, а ще за якийсь час, в січні 2013, Янукович призначив Герман своєю радницею. 25 жовтня 2014 Ганна Герман заявила, що йде з політики. Вона завжди просувала проросійську політику і закликала до "руского міра".

Фото: parlament.ua /parlament.ua
Фото: podrobnosti.ua /podrobnosti.ua
Фото: focus.ua /focus.ua

Після завершення політичної кар’єри Ганна Герман написала книгу "Дівчинка і косміти" у перекладі французькою мовою. У 2016 році екснардепка увійшла до рейтингу, де зібрано найсильніших ораторів за часи незалежності України за даними спецпроэкту "Факти", разом із Вячеславом Чорноволом та Ліною Костенко. Також Ганна Герман потрапила до рейтингу найвпливовіших жінок України за версією видання "Фокус". Нардепка зайняла 2 місце.

Співпраця з КДБ — підозри

Офіційної інформації про розслідування щодо співпраці депутатки з КДБ немає. Однак підозри щодо її можливої агентурної діяльності виникли після низки публікацій у ЗМІ. Британський журналіст Аскольд Крушельницький заявив, що Ганна Герман з 19 вересня 1979 року була агенткою КДБ і мала псевдонім "Тереза". Ексрегіоналка цю інформацію спростовує і навіть планувала подати на журналіста до суду. В інтерв'ю на питання щодо підозр Герман відповідати відмовлялася. Інформація про її можливу співпрацю з КДБ не нова — вона періодично з'являлася в різних публікаціях.

Втрата дітей

За життя Ганна Герман втратила двох синів. Молодший син політичної діячки Роман загинув в автокатастрофі у віці 17 років. Хлопець повертався з відпочинку в Одесі, за кермом був брат дружини Миколи (старшого брата). Авто вибухнуло, Роман помер на місці.

2015 року Ганна Герман втратила і старшого сина. Вночі Микола відчув гострий головний біль і вирішив сам сісти за кермо, щоб дістатися до лікарні. Дорогою його стан погіршився і він помер від інфаркту.

Могили синів Ганни Герман на Байковому кладовищі. Фото: gazeta.ua /gazeta.ua

Де зараз Ганна Герман

У травні 2022 року екснардепку було помічено на похороні Леоніда Кравчука, що для багатьох стало несподіванкою. До речі, для трагічної події Анна Герман обрала сумочку від бренду Chanel.

Фото: Ян Доброносов, "Телеграф" /Телеграф
Фото: tabloid, Ельдар Сарахман /Фото: Tabloid
Фото: tabloid, Дмитро Ларін /Фото: Tabloid

У квітні 2023 екснардепку помітили в місті Бенідорм, що в Іспанії. Жінку, схожу зовні на Ганну Герман, помітили у продуктовому магазині на іспанському курорті. Такі фото у своєму Telegram-каналі опублікував Сергій Стерненко — громадський активіст. Однак офіційних підтверджень про постійне перебування в Іспанії Анни Герман немає.

Фото: https://t.me/ssternenko /Скріншот Telegram

Раніше "Телеграф" розповідав, де зараз і як виглядає син Віктора Януковича Олександр. Його звинувачували у корупції та відмиванні грошей.