Від помічника нардепа до коміка: що відомо і як виглядає син колишньої "правої руки" Зеленського Сергія Шефіра

Читати російською
Автор
Новина оновлена 15 вересня 2024, 16:07

Микита Шефір був помічником нардепа Юрія Кісєля, але є нюанс

Сергій Шефір — колишній сценарист, продюсер та директор "Студії Квартал-95", який згодом став державним посадовцем. Він був першим помічником шостого президента України, якого також називали його правою рукою, однак в березні 2024 Володимир Зеленський його звільнив. Про особисте життя співавтора "Вечірнього Кварталу" відомо небагато, як і про Андрія Парубія і його дружину.

Якщо про дружину Сергія Шефіра Ларису відомо вкрай мало, то про сина Микиту є інформація в мережі. "Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз син Сергія Шефіра і як він виглядає.

Що відомо про сина Сергія Шефіра Микиту

Відомо, що народився і виріс Микита у Києві. У 2019 році він закінчив Інститут міжнародних відносин при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Вік та дата народження Микити не зазначається у відкритих джерелах. Однак судячи з дати закінчення ВНЗ, можна зробити висновок, що зараз йому приблизно 25-26 років.

Фото: instagram.com/nick_shefir /instagram.com/nick_shefir

На початку своєї політичної кар’єри Микита Шефіра працював у команді Володимира Зеленського під час його президентської кампанії. Пізніше він став помічником народного депутата Юрія Кісєля від партії "Слуга народу", де був оформлений та строковим трудовим договором.

Фото: instagram.com/nick_shefir /instagram.com/nick_shefir

Розслідування журналістів

Журналісти Bihus.info провели розслідування, завдяки якому виявили, що Микита Шефір за два роки роботи у парламенті отримав майже 600 тисяч гривень заробітної плати. Однак за словами журналістів, у Верховній Раді Микиту Сергійовича вони ніколи не бачили, хоча у зв’язку зі своєю діяльністю, вони там з’являються часто.

Сам Микита Шефір не прокоментував свою діяльність у парламенті і не пояснив, чим саме він там займається. Помічник депутата також зазначив, що про його роботу краще розповість сам нардеп Юрій Кісєль.

Де зараз Микита Шефір

Судячи зі сторінки сина Сергія Шефіра в Instagram, він веде активне соціальне життя, але з’являється у соцмережах не часто. У травні 2022 Микита Шефір виклав фото у військовій формі, але допис підписав російською мовою. Майже всі попередні дописи також були російською. Однак з вересня 2022 експомічник депутата став викладати дописи українською.

instagram.com/nick_shefir
instagram.com/nick_shefir

Також відомо, що Микита Шефір брав участь у "Лізі Сміху". Його команда має назву "Ледве". Він разом зі своїми колегами збирає кошти на ЗСУ. Також разом зі своїми співкомандниками він знімає пародії на відомі серіали.

instagram.com/nick_shefir

Оновлено. Після публікації "Телеграфу" Микита Шефір уточнив у соцмережах, що з початку травня 2022 року перебуває на службі у ЗСУ, прийшов туди ще молодшим лейтенантом, а тепер уже пів року як має звання капітана: "Роблю кожен день невеличкий вклад в спільну мету, а всі відпустки за ці роки використав виключно на творчість, створення контенту і Лігу сміху з її волонтерськими ініціативами".

Раніше "Телеграф" розповідав, як виглядає і де зараз дочка нардепа Андрія Парубія. Про дівчину відомо мало, але нам вдалося знайти інформацію про неї.