Чиновник "Укренерго" часів Кудрицького затриманий за передачу інформації про енергооб’єкти Росії

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 16 жовтня 2024, 16:41

Експертиза підтвердила протиправні дії посадовця

Служба безпеки України провела операцію із затримання одного з керівників департаменту безпеки Національної енергетичної компанії "Укренерго". Посадовця часів Кудрицького підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами та передачі їм критичної інформації про наслідки ракетних атак на енергетичну інфраструктуру України.

За даними СБУ, затриманий був керівником департаменту безпеки. Попри це, він відкрито виправдовував злочинні дії Російської Федерації та активно поширював пропагандистські наративи, спрямовані проти України. Зокрема, він казав, що ненавидить українців, називав "хохлами", і казав, що Гітлеру потрібно було не євреїв вбивати.

Це не перший випадок затримання високопоставлених осіб у структурі "Укренерго". Раніше спільними зусиллями детективів НАБУ та слідчих СБУ було заарештовано начальника департаменту безпеки компанії. Його звинувачують у закупівлі 1225 бронежилетів за ціною, що більш ніж удвічі перевищувала середньоринкову вартість. Ця оборудка, здійснена у березні 2022 року, завдала державі збитків на суму 10,3 мільйона гривень. Володимир Кудрицький, колишній керівник "Укренерго", фігурує у цьому кримінальному провадженні лише як свідок.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Сумах СБУ влаштувала масштабні перевірки. Під час заходів перекривали деякі вулиці як для автомобілів, так пішоходів. Також співробітники силових служб проводили огляди автомобілів, перевіряли документи громадян та відвідували місця загального користування.