Не треба нічого пояснювати: головний рабин про зміну ставлення ізраїльтян до України та Росії

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 17 жовтня 2024, 10:36

Єрусалим вже не цікавить думка Москви, хоча раніше її брали до уваги

Представники юдейської громади України доносять керівництву Ізраїлю думку, що Іран та Росія — це друзі та партнери по атаках на Київ і Єрусалим. Але поки очільники єврейської держави обережно поводяться із Москвою, симпатії пересічних ізраїльтян — повністю на боці України.

Про це головний рабин України Моше Реувен Асман розповів в інтерв'ю сайту "Телеграф": "Посольство Ірану в Києві досі працює, як це може бути? — головний рабин України про вісь зла, втрату сина і хмарочоси в Умані, ч. II".

— Більшість ізраїльтян була за Україну до 7 жовтня. Після 7 жовтня я не зустрічав ізраїльтян, які були за Росію. Ми ж бачимо, що ізраїльських солдатів і цивільних вбивають з російської зброї. Іран працює з російськими інноваціями, співпрацює з російськими військами. І вже не треба нічого пояснювати, — каже керівник Всеукраїнського конгресу юдейських хасидських релігійних громад.

Він пояснив, що Росія для Ізраїлю — це не дружня держава.

— Сьогодні Ізраїль самостійно веде військові дії в Сирії, бомбардує бандитські склади зі зброєю і не озирається на Росію. До цього озиралися, тому що російська армія знаходиться в Сирії. Я не стратег, не військовий, але те, що я розумію, що бачу, то це те, що ситуація змінилася, — наголошує головний рабин.

Він наголосив, що кожна держава захищає свої інтереси.

— Слава богу, що у України є багато друзів. Коли 1948 року з’явилася держава Ізраїль, то ніяка держава не давала їй зброю. П'ять країн напали на Ізраїль і коли народ вистояв, то поступово держави почали приєднуватися. Франція почала давати зброю, потім США. Але спершу потрібно було покладатися тільки на себе та на Всевишнього. У України набагато краще становище, адже Україну підтримує весь цивілізований світ, — підсумував Моше Асман.

Нагадаємо, головний рабин розповів "Телеграфу", що у Росії можуть дозволити єврейські погроми.