Заклик Сі Цзіньпіна про ізоляцію війни небезпечний для України, експерт пояснив чому

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 23 жовтня 2024, 15:53

Києву варто діяти всупереч логіці Китая

Заява голови КНР Сі Цзіньпіна на саміті БРІКС про необхідність "недопущення переливу конфліктів" за межі України є спробою ізолювати нашу країну та дозволити Росії продовжувати руйнувати територію Україну.

Таку думку висловив відомий військовий аналітик Ігаль Левін. Допис зробив у своєму Facebook.

"Це те, про що я вже багато разів повторював: їм важливо, щоб війна була ізольована всередині України та руйнувалася лише Україна. Фактично хижаки озвучують центральні правила гри — те, як має відбуватися задушення жертви", — написав Левін.

За його словами, Україні варто діяти всупереч такій логіці. "Операція в Курській області – чудовий хід. Є ще Брянська область, Білорусь, є Придністров'я", — зазначив аналітик, додавши, що варто розглянути можливість завдання ударів і по інших союзниках Росії.

"Є Іран, Сирія та КНДР. Добре б не просто щось там підірвати, а завдати ракетно-бомбового удару, наприклад (скажімо, з території РФ роєм дронів через кордон із КНДР). Так, символічний, але такий, щоб із заявою", — зауважив аналітик.

На думку Левіна, Україні життєво необхідно виходити з парадигми того, що війна лише на території України, що це виключно "українська криза".

"Навіть ціною того, що тебе вважають диким і шаленим, потрібно виходити з цієї ситуації. Підпалювати Кавказ, бити там, де слабко, громити тих, де РФ не може прийти на допомогу", — наголосив Левін.

Насамкінець, аналітик зауважив, що "хороших і слухняних хлопчиків ніхто не любить, і ніхто не допомагатиме таким". Україна має стати "дикою", щоб Сі Цзіньпін сам приїхав домовлятися та просити про поміркованість, а не чекав, доки путін нас "дожує".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, чому саміт БРІКС у Росії — це кривава вистава Путіна. Свою думку висловив журналіст і військовий Петро Шуклінов.