Вибухи у Києві та блекаут в одному з великих міст: подробиці нічної атаки по Україні (оновлено)

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 27 жовтня 2024, 07:34

Противник запускав по Україні велику кількість дронів-камікадзе

У ніч проти 27 жовтня російські військові вкотре влаштували атаку по Україні. У ряді міст було чути вибухи, а в одному з них зникло світло.

У Повітряних силах України сказали, що противник запускав дрони-камікадзе типу "Шахед" у ряді областей, а також КАБи у бік Запорізької області. В результаті вибухи лунали на Київщині, у столиці, у Сумах, а також у Житомирі.

"Повітряна тривога триває! У столиці працює ППО. Перебуваєте в укриттях до відбою повітряної тривоги!",повідомляли у Київській обласній військовій адміністрації.

Як пишуть місцеві пабліки, у Сумах вибухи було чути близько 2-ї години ночі. У повітряному просторі було зафіксовано три "Шахеди".

Вибухи на Сумщині та обласному центрі пролунали двічі. Перший вибух був приблизно о 00:38, а другий — о 02:39. Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко сказав, що у Сумах внаслідок атаки зникло світло.

"У Сумах зникло світло в результаті атаки шахедів, також під атакою Київ. Зараз важко, Росія застосовує все, що може для ударів по тилу, крім атак на фронті. Треба триматися разом", — сказав він.

У КМДА також розповіли про наслідки атаки ворожих дронів на Київ. Повітряна тривога у Києві тривала близько 3,5 години. У повітряному просторі у напрямку Києва близько десятка безпілотників противника. Всі дрони були знешкоджені на околицях міста. Потерпілих чи руйнувань не зафіксовано.

Зазначимо, що о 06:11 від Повітряних сил з’явилася інформація про те, що російські військові запустили ударні ворожі БПЛА із Курської області через Сумщину у напрямку Чернігівщини та Полтавщини.

Станом на 06:46 карта тривог в Україні виглядає так:

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч проти 25 жовтня в Києві пролунали вибухи. У КМДА зазначили, що у столиці та в області, на підступах до Києва працює ППО.