Як заощадити заряд на смартфоні: активуйте лише одну функцію

Читать на русском
Автор
Як довше зберегти заряд на смартфоні — активуйте цю функцію Новина оновлена 23 жовтня 2024, 22:12
Як довше зберегти заряд на смартфоні — активуйте цю функцію. Фото Freepik

Ця функція дозволяє заощадити від 3 до 47% батареї

Питання про продовження життя смартфона залишається актуальним у наш час, адже розряджений гаджет може підвести в невідповідний момент. Якщо ви помічаєте, що батарея швидко розряджається, варто звернути увагу на одну просту функцію, яка може значно збільшити час роботи вашого пристрою.

Цей простий захід допоможе вам залишатися на зв’язку, не турбуючись про те, що заряд вичерпається в розпал важливої справи. Про цю функцію детально розказано у матеріалі Bejamas.

Як довше зберегти заряд на смартфоні

Щоб заощадити заряд, експерти рекомендують активувати темну тему (Dark Mode). Коли ви вмикаєте цю функцію, екран пристрою відображає чорний фон, що значно зменшує навантаження на батарею, особливо якщо у вас OLED-дисплей. При використанні темної теми пікселі, що відповідають за відображення чорного кольору, повністю відключаються, що дозволяє заощаджувати заряд.

Згідно з дослідженням, при використанні темної теми економія може досягати 39-47%, якщо екран буде на максимальну яскравість, у цьому випадку традиційні пікселі споживають більше енергії для відображення світлих кольорів. Якщо екран налаштований на 30-50% яскравості, то "темний режим" збереже 3-9% заряду батареї. В умовах яскравого освітлення темна тема стане вашим вірним помічником, дозволяючи економити заряд і продовжуючи час роботи вашого пристрою.

Активація темної теми на смартфоні є досить простою і залежить від операційної системи вашого гаджета. Ось як це зробити для популярних платформ:

На Android:

  1. Відкрийте "Налаштування" вашого смартфона.
  2. Перейдіть до розділу "Дисплей".
  3. Знайдіть опцію "Темна тема" або "Тема" та активуйте її.

На iPhone:

  1. Перейдіть до "Параметри".
  2. Виберіть "Дисплей та яскравість".
  3. Увімкніть темний режим.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, як швидко "прокачати" батарею смартфона. Довговічну роботу вашого смартфона допоможуть забезпечити прості, але ефективні лайфхаки.