В Аргентині призупинили видачу Україні сина російського олігарха: названо причину

Читать на русском
Автор
2913
Чуркін-молодший Новина оновлена 09 лютого 2024, 16:36
Чуркін-молодший. Фото Антикор

Процес екстрадиції до України припинено.

Адвокат сина російського олігарха Ігоря Чуркіна, якого затримали в аеропорту Буенос-Айреса, подав прохання про надання політичного притулку для Чуркіна-молодшого в Аргентині. Запит може "паралізувати процес екстрадиції" до України на кілька років.

Про це пише російська служба "Радіо Свобода". Як стверджують у посольстві РФ в Аргентині, ймовірність екстрадиції нібито низька, оскільки вимога про видачу є вкрай розпливчастою.

Водночас, за словами адвоката Чуркіна-молодшого, запит на здобуття політичного притулку "паралізує екстрадицію" на кілька років. Пауза буде доти, доки влада Аргентини не винесе рішення про притулок.

Нагадаємо, сина російського олігарха Ігоря Чуркіна оголосили в міжнародний розшук і на запит Інтерполу України 30 січня його заарештували в аеропорту Буенос-Айреса, куди він прилетів із сім’єю за туристичною візою. Чуркін-молодший причетний до спроби обманом зберегти майно ТОВ "Львівські автобусні заводи" за рахунок державного банку.

Після арешту суд в Аргентині відпустив росіянина під підписку про невиїзд до розгляду питання про його видачу Україні. Засідання суду мало пройти протягом 45 днів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Києві зловили зрадниць, які працюють на Росію.