Апетити були більші? У ДБР заявляють, що Мазепа націлився на сотні гектарів земель

Читать на русском
Автор
Ігоря Мазепу та ще трьох організаторів було затримано
Ігоря Мазепу та ще трьох організаторів було затримано. Фото Колаж "Телеграф"

Сума застави тепер чимала

Підозрювані в організації схеми захоплення земель критичної інфраструктури Київської ГЕС, серед яких затриманий Ігор Мазепа, насправді намагались заволодіти значно більшою площею земель. А саме йдеться про 300 га землі вартістю понад 1 млрд гривень.

Про це сказала в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини" радниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян, повідомляє пресслужба ДБР.

"Наразі слідчі проводять розслідування, аби довести причетність фігурантів кримінального провадження до заволодіння 300 га земель орієнтованою вартістю понад 1 млрд гривень", – сказала Тетяна Сапьян.

Суми застави були визначені з врахування матеріального стану підозрюваних. Також радниця ДБР нагадала, що одного з фігурантів кримінального провадження, Івана Мазепу, було затримано при спробі виїхати з України.

Тож організатору угруповання було запропонована сума застави у розмірі 700 млн гривень, а іншим затриманим – по 500 млн гривень.

"Слідство запропонувало для розгляду суду утримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 700 млн гривень та 500 млн гривень. Бралися до уваги матеріальний стан підозрюваних, їхні можливості переховуватися від слідства", – зауважила Тетяна Сапьян.

Зауважимо, що наразі затримані отримали підозри у протиправному заволодінні понад 7 гектарами землі, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури.

Раніше "Телеграф" писав, що затриманий Державним бюро розслідувань у справі незаконної приватизації земельних ділянок у Київській області бізнесмен Ігор Мазепа, назвав судовий процес навколо нього "фількіною грамотою".