Гучна справа Гринкевичів: у ГБР пояснили, чому одразу не заарештували сина бізнесмена

Читать на русском
Автор
Роман Гринкевич
Роман Гринкевич. Фото instagram-roma_hrynkevych

Романа Гринкевича було оголошено в розшук

Державне бюро розслідувань (ДБР) одразу не могло заарештувати сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича – Романа. Для цього потрібно було зібрати докази.

Про це повідомила радниця ДБР Тетяна Сапьян. Усі подробиці вона озвучила у п’ятницю, 19 січня, в ефірі телемарафону.

"Не виключаємо, що могла статися низка певних факторів. Маємо розуміти, що ГБР не може просто взяти і затримати безпідставно людину. Щоб оголосити підозру і обрати запобіжний захід, потрібно зібрати достатньо доказів", — сказала Сапьян.

Нагадаємо, що 17 січня Ігореві Гринкевичу, його сину Роману та ще трьом керівникам підконтрольних їм компаній оголосили підозри. Сина львівського бізнесмена було оголошено у розшук. Його підозрюють у шахрайстві.

Тетяна Сапьян наголосила, що Роман Гринкевич офіційно не перетинав державний кордон.

Представниця ДБР також додала, що фігуранти справи Гренкевичів, кому суд вже обрав запобіжний захід, будуть перебувати під вартою до середини березня. Також вони мають законне право внести 500 млн. гривень застави.

Що відомо про справу Гринкевича

Наприкінці грудня 2023 року ДБР затримало одного з найбільших постачальників Міноборони, який хотів дати хабар. Ним виявився львівський бізнесмен Ігор Гринкевич.

Його звинуватили у тому, що він пропонував 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління ДБР, щоб повернути майно.

Пізніше з’ясувалося, що ДБР порушило кілька кримінальних проваджень за фактом угод із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на 1,5 млрд. гривень. При цьому поставки здійснювалися не в повному обсязі та неналежним чином.

Крім того, правоохоронці взялися перевіряти причетність колишніх чиновників Міністерства оборони до операцій, пов’язаних із компаніями Гринкевича.

Раніше "Телеграф" повідомив, що трьом фігурантам справи обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю вийти під заставу.