"Чому ви повинні просто віддати їм гроші?": Трамп запропонував новий формат допомоги Україні

Читати російською
Автор

Деякі республіканці вже підтримали цю ідею

Колишній президент США Дональд Трамп просуває ідею надати Україні допомогу у вигляді кредиту. Адже нещодавно Сенат США підтримав законопроєкт про надання допомоги Україні і має виділити 60 мільярдів.

Про це повідомляє Bloomberg. Він закликає не надавати Україні кошти "просто так".

"Позичте їм гроші. Якщо вони зможуть, то повернуть нам", — зазначив Трамп на мітингу в Південній Кароліні перед республіканськими праймериз.

За його словами, якщо Україна не зможе сплатити борг вчасно, "вони не повинні нам їх повертати".

Такі дії Трамп розцінує більше як інвестиції, адже ситуацію з 60 млрд доларів порівнює з тим, як він укладав зі спортсменами домовленість, які мали потенціал, але не мали грошей на початку своєї кар'єри.

"Чому ви повинні просто віддати їм гроші? Зробіть це у формі позики… Я роблю так щодо спортсменів. Як із професійним гольфістом, який, на мою думку, є дуже хорошим. В них немає грошей, але вони дуже талановиті", – сказав Трамп.

При цьому деякі республіканці в Сенаті, які підтримують допомогу Україні, вже підтримали висловлену Трампом ідею. Вона передбачає, що зовнішня допомога Україні та іншим країнам буде надаватися у вигляді безвідсоткових позик без запланованих виплат.

Раніше "Телеграф" писав, що Трамп зробив раптову заяву щодо війни, зачепивши Байдена.