"Чому ви повинні просто віддати їм гроші?": Трамп запропонував новий формат допомоги Україні

Читать на русском
Автор
1384
Дональд Трамп
Дональд Трамп. Фото afp.com

Деякі республіканці вже підтримали цю ідею

Колишній президент США Дональд Трамп просуває ідею надати Україні допомогу у вигляді кредиту. Адже нещодавно Сенат США підтримав законопроєкт про надання допомоги Україні і має виділити 60 мільярдів.

Про це повідомляє Bloomberg. Він закликає не надавати Україні кошти "просто так".

"Позичте їм гроші. Якщо вони зможуть, то повернуть нам", — зазначив Трамп на мітингу в Південній Кароліні перед республіканськими праймериз.

За його словами, якщо Україна не зможе сплатити борг вчасно, "вони не повинні нам їх повертати".

Такі дії Трамп розцінує більше як інвестиції, адже ситуацію з 60 млрд доларів порівнює з тим, як він укладав зі спортсменами домовленість, які мали потенціал, але не мали грошей на початку своєї кар'єри.

"Чому ви повинні просто віддати їм гроші? Зробіть це у формі позики… Я роблю так щодо спортсменів. Як із професійним гольфістом, який, на мою думку, є дуже хорошим. В них немає грошей, але вони дуже талановиті", – сказав Трамп.

При цьому деякі республіканці в Сенаті, які підтримують допомогу Україні, вже підтримали висловлену Трампом ідею. Вона передбачає, що зовнішня допомога Україні та іншим країнам буде надаватися у вигляді безвідсоткових позик без запланованих виплат.

Раніше "Телеграф" писав, що Трамп зробив раптову заяву щодо війни, зачепивши Байдена.