Байден зняв свою кандидатуру з президентських виборів

Читати російською
Автор
Новина оновлена 21 липня 2024, 21:27

Глава Білого дому ухвалив рішення

Президент США Джо Байден повідомив, що виходить із передвиборчих перегонів. Він додав, що виконуватиме свої зобов’язання до кінця президентського терміну.

Відповідний лист він оприлюднив у своєму профілі у соцмережі X. Байден також пообіцяв пізніше виступити зі зверненням до нації, в якому пояснить причини свого рішення.

"Для мене було найбільшою честю в житті служити вашим президентом. І хоча я мав намір домагатися переобрання, вважаю, що в інтересах моєї партії і країни я повинен відмовитися від висування і зосередитися виключно на виконанні своїх обов’язків президента протягом терміну, що залишився", — написав він. .

Байден також закликав прихильників демократів "перемогти Трампа" та заявив, що повністю підтримує кандидатуру віцепрезидента Камали Харріс.

Своєю чергою республіканець Дональд Трамп повідомив у своїх соцмережах, що Байден "увійде в історію країни як найгірший президент за весь час".

Як повідомлялося раніше, останнім часом на Байдена чинився величезний тиск у контексті майбутніх виборів, оскільки у багатьох виникли сумніви, що його здоров’я дозволить йому обіймати президентську посаду ще 4 роки.

Великий резонанс в американському суспільстві викликали дебати з республіканцем Дональдом Трампом, під час яких президент США показав дуже непоказні результати. Це спричинило те, що навіть його радники почали рекомендувати йому зняти свою кандидатуру.