Через це у вас немає грошей: чотири звички, які ведуть до бідності

Читать на русском
Автор
4079
Звички бідних людей Новина оновлена 12 вересня 2024, 18:27
Звички бідних людей. Фото canva.com

Робіть заощадження та інвестуйте у свої знання

Зараз в Україні склалась доволі складна економічна ситуація, тому дедалі більше людей думає, як отримати більше коштів. Річ у тім, що є звички, котрі роблять вас бідними.

Багато людей навіть не здогадується, через які щоденні звички не мають коштів. "Телеграф" зібрав кілька найпоширеніших, які змушують замислитися та переглянути своє ставлення до грошей.

Відсутність заощаджень

Є люди, які живуть від зарплати до зарплати, взагалі не відкладаючи. Натомість вони можуть витрачати все до копійки на одяг, розваги та подарунки. А у випадку непередбачуваної ситуації, яка потребує певної кількості коштів, вони їх просто не мають.

І тоді позичають у знайомих або беруть кредити. Це породжує стрес, постійні хвилювання через те, як віддати кошти. Тому дуже важливо навчитися заощаджувати навіть, якщо у вас невеликий дохід. Мінімізуйте витрати та починайте формувати фінансову подушку.

Негативне мислення

Багато психологів стверджують, що все починається з думок. І різниця між забезпечними людьми та бідними у тому, що перші концентруються на можливостях, а другі — на невдачах.

Люди, яким постійно не вистачає коштів, зазвичай займаються плітками, відчувають заздрість, скаржаться. І все це замість того, аби подумати над способами, як заробляти більше. Натомість ті, у кого достатньо коштів, постійно аналізують, як покращувати своє становище, а не чому у когось є щось краще, ніж у нього.

Економія на навчанні

Зазвичай бідні люди не розуміють для чого купувати якісь платні курси, книги, доступ до освітніх платформ. Вони думають, що і без цього все знають, а будь-яке навчання, за яке треба платити, лише даремна трата коштів.

Утім, фінансово забезпечені люди постійно вкладають у свій розвиток. Вони аналізують, які навички, професії, вміння зараз у попиті та намагаються зростати як фахівці, інвестуючи у свої знання. Відповідно, згодом отримують більший дохід у своїй професії чи власному бізнесі. Тоді як ті, які економлять на навчанні, стоять на місці.

Байдужість до здоров'я

Фаст-фуд, відсутність фізичних навантажень, поганий сон — це ті шкідливі звички, які змушують вас почуватися погано. А в такому стані вам просто не вистачатиме сил навчатися, розвиватися у професії, думати про збільшення доходу.

Успішні люди знають, що потрібно турбуватися про своє здоров'я регулярно. Тому купують корисні продукти, займаються спортом, ходять на масаж. Ви можете почати з малого — робити прості фізичні вправи, готувати вдома, а не купувати швидку їжу, почати швидше лягати спати. Усі ці здавалося б, незначні речі в перспективі дадуть результат.

Раніше "Телеграф" розповідав, через які причини ви можете постійно жити у боргах. Існують дії, які робить велика кількість людей.