Жирне деко не затьмарить свято: як швидко і без зусиль відмити його після запікання
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Є простий народний засіб, який ефективно очистить жирне деко
Під час свят господині багато готують, особливо часто в цей час запікають м’ясо в духовці. Після приготування цієї страви деко залишається брудним і жирним. Щоб не затьмарювати собі свято, потрібно відразу його помити. І для цього є ефективний народний засіб.
"Телеграф" розповідає, як швидко та без зайвих зусиль очистити деко після запікання м’яса чи інших жирних страв.
Лайфхак із содою та лимоном
Кислота в лимонному соку в комплексі з содою стає відмінним засобом для миття дечок і форм для запікання. Ці компоненти добре очищають жир і бруд на поверхнях, залишаючи чистоту і блиск, пише Express.
Все, що вам потрібно зробити, це намочити дечку, а потім замість хімічного засобу для миття посуду, використовувати лимон і соду. Розріжте лимон на дві рівні частини, трохи стисніть щоб виділився сік, потім посипте содою і починайте інтенсивно терти забруднені поверхні листа.
Після невеликих зусиль ви помітите, що жирні плями буквально розчиняються. Після очищення лимоном і содою, промийте деко під проточною водою, як зазвичай, і воно буде чистим та свіжим.
Найкраще очищати дечки і форми для запікання відразу після приготування страв, поки жир не встиг засохнути. Інакше потім виводити його буде складніше.
Раніше "Телеграф" розповідав, як запобігти появі конденсату на вікнах. Знадобиться оцет і трохи води.