"Тут би країну зберегти": Фоззі чесно висловився про російську музику

Читать на русском
Автор
860
Олександр "Фоззі" Сидоренко висловився про російський контент Новина оновлена 06 серпня 2024, 10:57
Олександр "Фоззі" Сидоренко висловився про російський контент. Фото "РБК-Україна"

Артист вважає, що ми повинні зосередитися на боротьбі з ворогом

Учасник відомого українського гурту "ТНМК" Олександр Сидоренко, більш відомий, як Фоззі, висловився з приводу російської музики в Україні. Він чесно сказав, як ставиться до людей, які досі споживають контент країни-агресорки. Адже гурт не виступає в Росії, відколи окупанти вторглися на Донбас.

Фоззі зазначив, що відмовився від російського контенту ще у 2014 році. Олександр думав, що багато людей усвідомили, чому не варто слухати музику країни-агресорки з моменту великої війни. Однак згодом зрозумів, що це не так. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

Зокрема, Сидоренко поділився історією, як одного разу їхав з колегами у Маріуполь до морських піхотинців. І тоді музикантів віз чоловік, який розмовляв українською, але водночас слухав російську музику. І цей чоловік не усвідомлював, що тут поганого.

Тож Фоззі розуміє, що штрафами неможливо налякати людей, щоб вони відмовилися від ворожого контенту. Він вважає, що зараз слід зосередитися на захисті країни від окупантів.

"І він не відчував жодного дисонансу, внутрішнього зламу не було. Для нього це було логічно. Я ще тоді подумав, що люди воюють з росіянами, але в них в головах якось все це відрізняється. Їх багато, але штрафами кого ми залякаємо? Тут країну б зберегти, а з музикою — це не нагальне питання, — поділився Олександр.

Окрім цього, артист вважає, що кошти зараз часто спрямовують на не ті речі, які потрібно. Зокрема, він не розуміє, для чого зараз проводити ремонт у під'їзді чи класти асфальт, в той час, як волонтери не можуть закрити збори на військових.

"Я от дивлюся, в мене під будинком зняли асфальт, а через місяць кладуть. Думаю, а навіщо мені зробили ремонт зараз в під'їзді? Розумію, що там адресні кошти, але є нагальні потреби. А в нас в цей час так важко йде волонтерський збір", — підкреслив музикант.

Також Фоззі наголосив, що люди поки не розуміють, якою могла б бути справжня втома від війни. Він пригадав, як інші країни функціонували в умовах великої війни. Тоді всі сфери життя були спрямовані саме на армію.

"Пригадую історії з Другої світової, коли в Америці жінки "болванки" для снарядів на заводах робили й була карткова продуктова система, не кажучи вже про Радянський Союз, де був голод. Ми ще не втомилися так по-дорослому, як це було в Кореї під час Корейської війни, в Радянському Союзі, в Америці, яка перейшла на військові рейки, а ми ще не переходили", — додав чоловік.

Раніше "Телеграф" писав про Віктора Бронюка, який висловився про запроданку Ані Лорак. Музикант вважає, що війна показала справжнє обличчя подібних артистів.