"Машка-стакан прийшла до тями": Захарова відреагувала на рішення щодо Валієвої

Читати російською
Автор

МЗС РФ відреагувало на рішення суду щодо російської фігуристки

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова назвала справу Каміли Валієвої прикладом політизації спорту. Напередодні фігуристку дискваліфікували на 4 роки та відібрали усі медалі, які вона здобула після здачі позитивної допінг-проби.

Відповідний коментар Захарової наводить Р-Спорт. Марія назвала рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) щодо спортсменки "диким" та "несправедливим".

"Це черговий кричущий приклад політизації спорту, його руйнування, ще один прояв неохайної конкуренції з нейтралізації однієї з найсильніших представниць світового фігурного катання.

Російська сторона продовжить відстоювати перед міжнародними структурами право нашої спортсменки, у тому числі у плані подання апеляції на таке несправедливе, дике рішення", – сказала Захарова на брифінгу.

У мережі лише посміялися з чергової маячні "Машки-стакана".

Нагадаємо, Валієва разом із командою Олімпійського комітету Росії виграла "золото" на Олімпіаді в Пекіні, проте у фігуристки виявили в допінг-пробі заборонений триметазидин, через що почався розгляд справи. Лише в січні 2024 року CAS ухвалив рішення щодо російської фігуристки, через що у РФ почалася масова істерія.