Суд жорстко покарав фаворитку Путіна за допінг

Читать на русском
Автор
1338
Каміла Валієва
Каміла Валієва. Фото instagram.com/kamilavalieva26

Спортсменка порушила антидопінгові правила ще у 2021 році

У понеділок, 29 січня, Спортивний арбітражний суд (CAS) дискваліфікував російську фігуристку Камілу Валієву на 4 роки. Термін бана починається з 25 грудня 2021 року, коли спортсменка здала позитивну допінг-пробу на заборонений триметазидин.

Про це повідомляє пресслужба CAS на своєму офіційному сайті. У фігуристки відібрали всі медалі та титули, починаючи з 25 грудня 2021 року.

"Усі змагальні результати Камілі Валієвої з 25 грудня 2021 року анулюються з усіма наслідками, що випливають (включаючи позбавлення будь-яких титулів, нагород, медалей, прибутку, призів і грошей за виступ)", — йдеться у рішенні CAS.

Нагадаємо, Валієва у складі збірної Олімпійського комітету Росії (ОКР) виграла "золото" у командному фігурному катанні на Олімпійських іграх у Пекіні. Проте нагородження так і не відбулося через допінг-скандал навколо юної спортсменки. У CAS зазначили, що рішення щодо можливого перерозподілу медалей командного турніру ОІ-2022 ухвалить Міжнародний олімпійський комітет (МОК).

Виступ Валієвої на Олімпіаді у Пекіні

Нагадаємо, після ОІ президент РФ Володимир Путін провів зустріч із російськими атлетами, на якій заявив, що хоче привітати 16-річну Валієву з днем народження у неформальній обстановці. Пізніше стало відомо, що глава Кремля подарував спортсменці шовкову хустку. Також Путін заявив про невинність Каміли, через що в США висловили невдоволення.

У РФ хотіли зіпхнути провину за попадання допінгу в організм Валієвої на її собаку, проте для правдоподібності обрали цапом-відбувайлом діда спортсменки. У Держдумі порадили команді Валієвої "брехати красивіше".