"Машка-стакан прийшла до тями": Захарова відреагувала на рішення щодо Валієвої

Читать на русском
Автор
1729
Марія Захарова
Марія Захарова. Фото t.me/MID_Russia

МЗС РФ відреагувало на рішення суду щодо російської фігуристки

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова назвала справу Каміли Валієвої прикладом політизації спорту. Напередодні фігуристку дискваліфікували на 4 роки та відібрали усі медалі, які вона здобула після здачі позитивної допінг-проби.

Відповідний коментар Захарової наводить Р-Спорт. Марія назвала рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) щодо спортсменки "диким" та "несправедливим".

"Це черговий кричущий приклад політизації спорту, його руйнування, ще один прояв неохайної конкуренції з нейтралізації однієї з найсильніших представниць світового фігурного катання.

Російська сторона продовжить відстоювати перед міжнародними структурами право нашої спортсменки, у тому числі у плані подання апеляції на таке несправедливе, дике рішення", – сказала Захарова на брифінгу.

У мережі лише посміялися з чергової маячні "Машки-стакана".

Нагадаємо, Валієва разом із командою Олімпійського комітету Росії виграла "золото" на Олімпіаді в Пекіні, проте у фігуристки виявили в допінг-пробі заборонений триметазидин, через що почався розгляд справи. Лише в січні 2024 року CAS ухвалив рішення щодо російської фігуристки, через що у РФ почалася масова істерія.