Starlink вільно продаються у Росії, але це не надовго? У ГУР зробили нову заяву

Читать на русском
Автор
Цю загрозу нейтралізують
Цю загрозу нейтралізують. Фото Колаж "Телеграф"

Отримують їх через контрабанду

Системи супутникового зв'язку Starlink, які були помічені у російських військових, все ж таки надходять у продаж до Росії. Але не напряму, а через треті країни.

Наразі триває робота з нейтралізації цієї загрози. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону у понеділок, 12 лютого.

"РФ продовжує працювати через т. зв. паралельний імпорт, а по суті — контрабанду. Так, через треті країни, ми не будемо називати конкретні країни, ця інформація потребує уточнення, але Starlink у вільному продажі на території РФ, на відкритих онлайн-майданчиках", — сказав він.

За словами Юсова, цьогоріч росіяни почали їх використовувати"більш системно і налагоджено, тобто на ці пристрої та девайси окупанти роблять ставку".

"Звісно, триває робота з нейтралізації цієї загрози. Ми зараз усі загрози розкривати не будемо. Ніхто не стверджує, що офіційно відбувається продаж Starlink росіянам. Але сьогодні РФ — не лише країна-терорист номер один, а і країна-контрабандист номер один, тому це проблема, над якою сьогодні працюють", — сказав речник.

Зауважимо, що раніше ГУР підтвердило те, що росіяни дійсно використовують системи супутникового зв'язку Starlink на фронті.

Нагадаємо, "Телеграф" писав, що власник компанії SpaceX, американський мільярдер Ілон Маск заявив, що термінали Starlink не продавалися Росії прямо чи опосередковано.