Канал "Рада" замовив контент для єдиного марафону на 100 мільйонів: історія отримала продовження

Читать на русском
Автор
Канал "Рада" замовив контент для єдиного марафону на 100 мільйонів: історія отримала продовження

Діяльність каналу перевірять

Держаудитслужба розпочала перевірки закупівель телеканалу "Рада" після історії з виділенням 104 мільйонів гривень на компанію "Кінокіт".

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк ("Голос") у своєму telegram-каналі, запит до ДАСУ був направлений відразу ж після того, як історія набула розголосу.

"Отримала відповідь, що з огляду на "наведені в депутатському зверненні ознаки можливих порушень вимог законодавства", ДАСУ розгляне можливість проведення моніторингу закупівлі", — написав він і додав, що моніторинг було розпочато у п’ятницю, 9 лютого.

Також Железняк "передав привіт" виконувачу обов’язків директора каналу "Рада" В’ячеславу Петренко, який на запит депутатів передав відписку замість тендерної документації.

Як повідомлялося раніше, у січні стало відомо, що канал "Рада" провів тендер майже на 105 мільйонів гривень на створення контенту для єдиного марафону. Його переможцем одразу стала компанія "Кінокіт", яка, як зазначав Железняк, пов’язана з колишнім заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком.

Сам Тимошенко після цього заявив, що ця компанія жодним чином не пов’язана ні з ним, ні з його родиною. Крім того, він погрожував судовим розглядом тим, хто продовжує поширювати таку інформацію.

Як повідомлялося раніше, у листопаді 2023 року ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" оголосило тендери для єдиного марафону на 18,2 мільйона гривень.