"Україна сотворила диво": Гетманцев про економіку країни за два роки вторгнення

Читать на русском
Автор
686
Що каже Данило Гетманцев про економічну ситуацію в країні
Що каже Данило Гетманцев про економічну ситуацію в країні. Фото Колаж "Телеграф"

Що допомагає вистояти економіці в нашій країні

Україна за два роки повномасштабної війни створила диво на фронті. Це стосується, як і справ на фронті, так і в тилу.

Про це спеціально для "Телеграфу" розповів голова Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, аналізуючи економічну ситуацію в країні після майже двох років повномасштабного вторгнення РФ. За його словами, наша країна продовжує тримати фінансовий фронт, забезпечуючи неймовірну макрофінансову стійкість.

"Це диво подекуди, з вуст політиканів з опозиції та недолугих малограмотних псевдоекспертів з соцмереж на кшталт длігачів-кухарів-доротичів піддається огульній, абсолютно беззмістовній критиці. З єдиною метою — дискредитувати здобутки країни", — сказав Гетманцев.

Він каже, що ця макрофінансова стійкість не є якоюсь даністю, як і не є даністю безпрецедентна фінансова допомога з боку західних країн, яка допомогла її втримати.

"Вона ж не впала просто так з неба? Попри героїчний опір ЗСУ, ця допомога на початку була дуже дозованою. І хтозна, як би воно було, аби не системна робота з кожною країною і персональні контакти між лідерами країн насамперед на рівні Президента", — акцентує голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів.

Окрім цього, він привів в приклад антиросійські санкції, які продовжують поглиблюватись і стримувати агресора. За його словами, також була пророблена злагоджена робота між фінансовим блоком уряду, НБУ і фінансовим комітетом у парламенті .

"Це ж також не даність, дарована Богом. Хтозна, як би воно було, якби НБУ вже у перші години вторгнення не прийняв постанову №18, яка стабілізувала валютний ринок і банківську систему", — підсумував він.

Більше про економіку в країні під час війни читайте в нашому матеріалі — "Владу є за що критикувати. Але не за відсутність фінансової стабільності під час війни — Данило Гетманцев".